Universitet bjuder på forskardag

Oskar R Varje år arrangeras "Forskardagen", som ger tillfälle att ta del av forskningsfronten vid Stockholms universitet. 

Det är Stockholms universitet som anordnar evenemanget och de kallar det  "ett brett arrangemang som gör universitets forskning tillgänglig för omvärlden".

Under en dag presenterade de nyblivna doktorerna sina forskningsresultat. Vår reporter Oskar R (bilden till vänster) träffade arrangörer, besökare och lärare den 23 november.

 

RealPlayer 7.0 Lyssna på intervjuerna (Kräver Realplayer)

Spindeln i nätet

Huvudsamordnare är Charlotte Sommarin som  berättar för Oskar R vad Forskardagen går ut på och vilka som är målgruppen. Företag, forskare och allmänheten är det man jagar till föreläsningssalarna.

Lyssna här

Charlotte

Monter

Kylig historia hos fruset klimatarkiv

Malin Stenberg från institutionen för naturgeografi är en av många föredragshållare. Hon arbetar med att analysera borrprov från Antarktis. I denna is, finns mycket att utläsa.

Lyssna här

Engagerad deltagare

Som alltid är det ju mycket viktigt vad deltagarna har att säga. Henrik Lejonhuvud från Östra Reals gymnasium har gått runt på flera föredragen, och har både beröm och kritik att komma med. 

Lyssna här

Henrik Lejonhuvud

En metanolmolekyl ... träsprit ... dricker du det, blir du blind!

Länkar till Forskardagen