Unga Forskare våren 2002

Raffael Dessi ... Pehr Söderman ... Eva Håkansson

Eva Håkansson

En vacker vårdag, lördagen den 23 februari 2002, knatade vi upp till Förbundets lokaler på Observatoriekullen. Där höll Unga Forskare Stockholmsdistriktet sitt årsmöte.

Årsmötet är den tillställning där man väljer sin nya styrelse, planerar för kommande året och godkänner vad den gamla styrelsen gjort.

Dessutom fick vi tag i Andreas som skapat Förbundets medlemsportal på webben och några hårt arbetande journalister på tidningen Scientium. Denna helg var den så kallade "svetthelgen" då man slutför tidningen innan den ska tryckas och distribueras. Artiklarna är då i stort klara och man gör de sista handgreppen.

RealPlayer 7.0 Lyssna på intervjuerna (Kräver Realplayer)

Emma Eklöf - ny UFS-ordförande

UFS nya ordförande heter Emma Eklöf. Den avgående ordföranden Pehr Söderman intervjuar Emma om vad hon har för planer för UFS.

Lyssna här

Emma Eklöf
 
Nathalie Luna-Persson

Nathalie om UFS under 2002

Nathalie Luna-Persson är med i UFS nya styrelse och planerar att bli kassör när styrelsen konstitutioneras. Här berättar hon om sig själv men även vad Unga Forskare Stockholmsdistriktet har för planer för kommande året.

Lyssna här

 

Tidningen Scientium

Förbundet Unga Forskare har en egen tidning, som heter Scientium. En ny redaktion har formats och man arbetar för fullt med att färdigställa nummer 1 / 2002.

Lyssna här

Två ur Scientiums redaktion
 

Andreas Lundgren

Andreas Lundgren om FUFs medlemssidor

Hösten 2001 fick alla Sveriges Unga Forskare en ny mötesplats, eller som det också kallas webbportal. Sedan starten har över tusen inlägg skrivits av nära 200 medlemmar. Vi har mött en av portalens kreatörer.

Lyssna här

 

En metanolmolekyl ... träsprit ... dricker du det, blir du blind!

Länkar till Unga Forskare