2002 på Radio U.F.S.

Nyårslöften är något som de flesta ger med ofta ganska magert resultat. Radio U.F.S. håller dock vad vi lovar. 2002 kommer vi förhoppningsvis förbättra oss ytterligare.

Två synliga ändringar är att vi 2002 enbart kommer att sända på fredagar och söndagar och att vi tyvärr tvingas lägga ner månadens tävling. Tävlingssidan var mycket populär, men den tog för mycket tid att hålla igång. Istället satsar vi år 2002 främst på tre områden.

Airtools

Airtools beta 3 släpps i mitten av januari och markerar avstampet mot en skarp release senare under året. Vi kommer utveckla de två program som ingår i Airtools-paketet för att passa varje hemma-DJ, modern närradiosändare och naturligtvis dig som vill sända något överhuvudtaget.

Programmet Jingle låter dig enkelt ställa undan alla gamla CD-spelare och minidiskar och använda datorn helt och hållet när du direktsänder eller mixar.

Programmet Aircaster gör programläggningen enkel, och låter dig välja ut och sätta ihop spellistor. Sen behöver du inte ens närvara när sändningen drar igång.

Läs mer här

Mer populärvetenskap

Vetenskapsredaktionen växer stadigt och nya föreläsare tillkommer. Ämnesområdena kommer vi att bredda så att du kan hitta det just du söker efter. Varje månad kommer ett antal nya föredrag ut på webben, som du kan lyssna på med Realplayer. Idag finns redan nära 300 föredrag klara.

Lyssna här (Realplayer)

Av Unga Forskare för dig som är intresserad av natur och teknik

Under 2001 var vi på på plats under nobelfirande NYSS 2001, sände direkt från riksstämman i Göteborg, gick på den årliga utställningen från Förbundet Unga Forskare och landade på forskardagarna på Stockholms Universitet. 2002 är inget undantag, vi fortsätter rapportera från vetenskapliga evenemang och från Förbundet Unga Forskares stora händelser.

Lyssna här (Realplayer)