Radio U.F.S. öppet hus 22:a Maj 1998!

logo.jpg (15217 bytes)Vi inom den nybildade föreningen Radio U.F.S. bjöd den 22:a maj in allmänheten till en kurs i radio och ljudteknik. Planen var att skapa en timme fiktiv radiosändning. Själva sändningen varade bara en timme, men förberedelserna startade redan 19 då vi delade in oss i tre grupper.

En grupp planerade snacket, en musikläggning och en förberedde tekniken. Programmet som spelades in kommer inte att sändas men innehåller många improviserade och roliga sketcher, musik och ett par timmars hårt jobbande.

Uppsättningen av studion började redan klockan 19 dagen innan.

Här har ni ett bildarkiv med bilder från evenemanget. Klicka på valfri bild för en större version med bättre skärpa

rt1.jpg (57418 bytes)

Studion ur kontrollrummets synvinkel

Notera den röda och gröna lampan på väggen som indikerar om det är säkert att öppna dörren och kliva in. (Lyser rött när mikrofonen är på).

Kontrollrummet från studion

Daniel Zetterqvist berättar för Petronella Kettunen hur ljudutrustningen fungerar samtidigt som han håller ett öga på kontroller och mätare.

Det är från kontrollrummet sändningen styrs.

rt2.jpg (59044 bytes)
rt3.jpg (56082 bytes)

Kontrollrummet

I förgrunden Alexander och Petronella. De ingick i den grupp som skötte tekniken och fick lära sig hur man hanterar ljud i radion.

Radio U.F.S. ordinarie tekniker Daniel Zetterqvist i bakgrunden.

Radiopratarna

Ulf Holmlund, Jenny Holmberg och Anders Sandberg i studion. Just nu spelas det musik i radio, och våra pratare får chansen att pusta och och förbereda sig inför nästa inslag.

Egentligen är det bara Anders Sandberg som har någon större radiovana, men under denna fredagsträffsinspelning får alla prova på att tala i radio.

rt7.jpg (58722 bytes)
rt5.jpg (58033 bytes)

Undre raden vänster till höger :

Anders Sasse (Kassör) och Per Larsson (V. Ordf.). Saknas : Jenny Mångs (Ledamot).