LARK 1998 - en succé

Mikael Johansson, reporter och vetenskapsredaktör på Radio U.F.S. Mellan den 27:e och den 30:e November 1998 hölls den femte upplagan av ämneskursen Lark.

Denna kurs är anordnas varje år och tar in 100 personer från hela landet som får gå kurser i något av ämnena biologi, biomedicin, datalogi, fysik eller kemi.

Mikael Johansson från Radio U.F.S. tog med sig bandspelaren och gjorde det reportage som sändes söndagen den 6:e December.

Real Audio

Lyssna på Lark-reportagen (Kräver Real Audio)

Lark del 1 : Sammanfattning och kommentarer
Hur var egentligen Lark och vad tyckte alla. Mikael Johansson berättar vad som hände och vi får höra kommentarer från deltagarna om vad de tyckte om Lark
MEDVERKANDE: Mikael Johansson med flera.
Lark del 2 : Lärarna på kursen
Några av kursens viktigaste personer är givetvis lärarna, som hade i uppdrag att leda föredragen. Här får ni träffa två av lärarna och höra vad det håller på med.
MEDVERKANDE: Mikael Johansson, Per Erman och Jan Schaffer.
Lark del 3 : Eleverna
Två av de 100 elever som deltog på Lark berättar om vad de sysslat med och vad de tyckte om kursen. Citat ur reportaget : "Jag har en framtid inom biokemin, det känner ju jag"
MEDVERKANDE: Mikael Johansson, Per Gustavsson och Robert Jonsson.
 
Lark del 4 : Raffael Dessi, chef
Spindeln i nätet detta år är Stockholmsdistriktets egen Raffael Dessi. Denna upplaga av intervjun med Raffael Dessi är längre än den version som sändes i radion.
Citat ur reportaget "Så jag tror att detta är den bästa upplagan [av Lark] hittills"
MEDVERKANDE: Mikael Johansson och Raffael Dessi.

För mer information, gå till deras hemsida : http://www.uf.se/lark