Veckans reportage

Sidan uppdaterades : 2001-05-11

Pernilla Radio U.F.S. vidgade sina vyer bortom naturvetenskapen och tittade in i ett föränderligt samhälle. Tjejen som gjorde detta möjligt heter Pernilla Forgård och har arbetat med radio tidigare. Hon är en 28-årig, blond tjej med siktet inställt på intressanta samhällsfrågor. Hon har gjort radioprogram för barn på Utbildningsradion och har även arbetat på Radio Stockholm som programassistent. 

Pernilla slutade hos oss i september 1999.

Kontakta personer  Här kan du få veta mer om Pernilla

Kontakta personer  Pernilla berättar om sina reportage

Reportagen kräver att du har gratisprogrammet "Real Audio" för att kunna lyssna. Klicka här för att få veta hur man gör.

Dessa reportage har hittills gjorts :

Hund- och kattpensionatet Chang Dobels  [del 1] [del 2] [del 3]
Vad ska man gör med hunden eller katten när man åker bort? Om man inte kan hitta släktingar som har tid, kan man alltid sätta in djuren på ett djurpensionat. Pernilla har mött Leif Julander som tillsammans med sin fru driver hund- och kattpensionatet "Chang Dobels".
SÄNDES : den 22 augusti 1999 klockan 18.35
 
Barnens rätt i samhället  [del 1] [del 2] [del 3]
BRIS är en organisation som vill hjälpa barn som har problem. Barnen kan ringa till ett telefonnummer och tala med en vuxen och berätta om varför de mår dåligt. Pernilla träffade Yvonne Jonsson som är samordnare på Bris.
SÄNDES : den 08 augusti 1999 klockan 18.35
Stockholm Pride Festival 1999 [del 1] [del 2] [del 3]
Den 28:e juli - 1:a augusti 1999 gick Stockholm Pride Festival av stapeln. Det är en samlingspunkt för homosexuella och är numera en årligen återkommande festival i Stockholm. Pernilla träffade festivalgeneralen Maria Sjödin och Anders Öhman som är redaktör för tidningen QX. Hon pratade också med festivalbesökarna Marie och Carina.
SÄNDES : den 01 augusti 1999 klockan 18.35
 
Hur fungerar censuren av film och video? [del 1] [del 2] [del 3]
Motorsågsmassakern är den film som startade diskussionen om videovåldet i början av 80-talet. Idag är den filmen helt tillåten och det som censureras idag är våldsscener ur porrfilmer. Pernilla Forgård har mött Erik Wallander som arbetar för Statens biografbyrå.
SÄNDES : den 18 juli 1999 klockan 18.35
Hur väljer man filmer på biografer ? [del 1][del 2] [del 3]
Hur går det egentligen till när de stora filmerna kommer till Sverige? Sitter de som ska köpa in filmerna till biograferna och tittar igenom varenda film innan man bestämmer sig? Pernilla träffade Anders Bergholm som är senior vice president på Svensk Filmindustri.
SÄNDES : den 11 juli 1999 klockan 18.35
Ungdomar och alkohol [del 1][del 2] [del 3]
De ungdomar som dricker sig fulla blir allt fler och fler. Men vem ska egentligen hjälpa till när en ungdom druckit så mycket att han eller hon inte kan stå på benen? Pernilla har mött Bengt Forsman som arbetar på Maria Ungdomsmottagning.
SÄNDES : den 4 juli 1999 klockan 18.35
Skydd mot myggor [del 1]
Visste du att vanliga tabletter mot hösnuva kan skydda mot myggbett? Och att vissa människor oftare blir myggbitna än andra?
SÄNDES : den 27 juni 1999 klockan 18.35