Tekniska Mässan 1999

Tekniska Mässan är långt ifrån bara ljud. Vi tog också ett antal bilder för att illustrera Förbundets monter. Håll till godo. Här finns ljud och intervjuer.

  • Klicka på bilderna för att förstora dem.

<<< Här finns vår rapportering från Tekniska Mässan 1998

Oopps.. Där går den lunchen upp i rök

Anton Blads femtiolapp har just börjat brinna. Men det är bara ett trick. 

Genom att lägga sedeln i en lika blandning av T-röd och vatten, så brinner bara T-röden. Vattnet skyddar sedeln och publiken är fascinerand. Hur gick det till ? 

Dags för fler experiment. Spränga Teburkar, elda sedlar, frysa rosor som man sedan SLÅR sönder och naturligtvis den populära spikmattan.   Vi fick inte bygga en atombomb, så vi nöjer oss med en bensinbomb istället... ok?
Radion har utmärkta uppsägningsavtal. Folk avgår genom "naturlig" avgång. Öhh... Nej, Staffan är fortfaranda kvar hos oss... Sa vi spikmatta..? Visst.. Här provar radions Staffan Johansson mattan och klarar det bra trots betongblocken på magen... Jo, det är förståss Lekablock som mest består av luft.
Sett Terminator 2 ?

Då vet du troligen varför flytande kväve inte är nyttigt att bada i. Annika Löwgren fryser här en ros till nästan -196 grader. Den går sedan att krossa mot bordet som om den var gjord av porslin. Det går även att göra likadant med din hand, vilket naturligtvis är hälsovådligt.

Romantisk flicka? Nej, hon envisas med att slå sönder blommor hela tiden.
Redaktionen intryckt i en låda... Tekniken går framåt. Stå inte på min fot, Jenny! Här är radions del av utställningen. Vi spelade upp vetenskapsredaktionens föredrag för besökarna och berättade om vad vi sysslar med.
100 000 volt genom fingrarna? Nej, det är inte farligt. Denna "åsklampa" fungerar genom att elektronströmmar går genom en ädelgas så att de blir synliga.  Kzzzzap!!! AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh! Oh Ick!