1997 i sammandrag

Inledning

1997 har varit ett bra år för Radio U.F.S. Vi har jobbat hårt på att bli bättre, mer lyssningsvärda och stärka vår närvaro på Internet. Du kan numera också gå till 1998 i sammandrag

Årets...

Helt subjektivt och utan någon skam i kroppen... Årets "medaljer". Radio U.F.S. ser allt ur Stockholmsperspektiv och därför är tyvärr många bra saker ute i landet inte med.

Så se det som en Stockholmslista med en del om utlandsgrejer (Utanför Stockholm.)

Listan är inte komplett men ett kul försök att sammanfatta 1997 inom U.F.(S.)

Årets Unga Forskare i Stockholm : Anders Sandberg. Går på nästan alla fredagsträffar, gör radioinslag, har blivit Fil mag., är med på evenemang, har hemsida, talar inför publik om allt, skriver i Scientium ... Jösses sover han aldrig?

Årets Unga Forskare-statuspryl : Laserpenna (Never goes out of style), Riksstämmans CD-rom (Med A-a-a-a-AnnCharlotte!), Mobiltelefon och x-cola (Där x substitueras med Coca eller Jolt. Dock sällan Pepsi.).

Årets FUF-grej : Riksstämman i Timrå. Yes, var annars får man så mycket Kinderegg?

Årets sämsta : Ett stor spark i (gissa) för dem som gillade U.F.S. datorer så mycket att de lånade dem utan avsikt att lämna tillbaka dem.

Årets trallvänligaste : A-a-a-a-a-a-a-Ann-Charlotte du é så fiiiin och söööt å jätterar. Bonuskandidat : U.F.S. PrimeTimes (Radioprogram) vinjett (10-9-8- We have a liftoff!)

Årets fånigaste Radiojingle : "Låter din radiostation såhär : Jorden är ju platt.. Det är en välvd skiva..."

Årets "Inne-grej": proxxis lucia! Alla var där och de som inte såg på film byggde en pyramid av Cola-burkar.

Årets bästa U.F.S-evenemang : proxxis lucia eller "strategi och ledarskapskursen". Men fler kandidater finns.

Inte riktigt Årets U.F.S-evenemang : Öppet Hus 1997. Alla var där utom den större publiken. Kan vi få lite fler besökare nästa gång? De som var där fick dock en uppvisning av klass! (Hoppas att de inte ska envisas med att begrava princessan Diana en gång till på samma dag som Öppet Hus.)

Årets radioinslag : Svårt att säga men heta tips är :

1) Ett inslag där Erik Z brister ut i ett okontrollerat skratt när Nyhetsuppläsaren Daniel Zetterqvist petar in en bit av en högtalare i ögat och ser ut som den enögde piraten.

2) När reportern Ylva Jarenäs under Öppet Hus 1997 envisas med att kalla skolturnentjejen Nan "kropp" i efternamn. Anledning? På Nans namnbricka står det Kropp i betydelsen "skolturnékropp".

3) En "lysande" radiotävling där ett tekniskt missöde gör att de tävlande inte hör varandra och tävlingsledarna inte fattar varför lyssnarna beter sig som de gör.

... Utanför Unga Forskare ...

Årets thriller : Rymdstationen MIR. Sigourney Weaver borde fått vara med!

Årets adrenalinkick för vetenskapligt intresserade : Pathfinder.

Årets mest "lysande" : Hale-bopp!

Årets sämsta bortförklaring : Sigvar Marjasin.

Årets överskattade : Spice Girls (Inte dåliga egentligen, men folk har höjt den till skyarna mer än vad de förtjänar.)

Årets tråkigaste : Rhoca-Gill-skämten! Hallå! Hur lågt kan skämt komma egentligen. "Vet du vilken sjukdom Rhoca-Gill kan ge dig? - Nej - tunnelsyn." Zzzzz.

Årets maktkamp : Netscape vs. Microsoft och Alla vs. Microsoft.

Årets anti-klimax : OS 2004.

Händelser

16 Mars startade vi "Weird News" med de sjukaste nyheterna i världen. Vi har bland annat berättat om hur folk proppat in råttor i hamburgare för att kunna stämma McDonalds, hur en kille blev astronoaut mot sin vilja när han monterade en jetmotor i sin Cheva och att BBC spenderade 8,6 Miljoner dollar för att göra en minimal ändring av sin logotype...

Vetenskapsnyheterna har fortsatt och ligger numera på webben så du kan följa med där det händer. Vi har ofta legat flera dagar före dagspressen med vetenskapliga nyheter!

Nyheterna från U.F.S: har uppskattats och föreningarna har (äntligen?) självmant börjat skicka sina nyheter direkt till radions redaktion. Vi ser det som ett erkännande .. Tack grabbar och tjejer!

Internettipset startade 24 Augusti och har delat ut 3 utmärkelser i veckan sedan dess.

"Förklarade Fenomen" startades med Anders Sandberg i spetsen. Varje vecka sänder vi numera ett kort föredrag med Anders Sandberg (Och ibland Jenny Mångs.).

Evenemang

1996 hade vi två livesändningar. 1997 hade vi en live sändning från Öppet Hus i Östermalm.

Vi höll tre namntävlingar. Söndagsprogrammet "UFS PrimeTime", vår slogan "For your ears only" och programpunkten "Förklarade Fenomen" har fått sina namn genom dessa tävlingar.

Vi har också kontinuerligt haft andra tävlingar både i radio och på webben. Vi kommer fortsätta med det.

Vi tackar er för ett underbart 1997...

Vi som sänt under 1997 har varit: