Krönika över 1998

1998 var året Radio U.F.S. blev en riktig förening. Under 1998 har vi blivit bättre på att rapportera från alla Unga Forskares evenemang och utvecklat hemsidorna enormt.

Årets ...

Helt subjektivt och som vanligt utan någon skam i kroppen : här är årets "medaljer". Radio U.F.S. ser allt ur Stockholmsperspektiv och därför är tyvärr många bra saker ute i landet inte med.

Denna lista hördes den 27:e December 1998 i UFS PrimeTime topplistespecialen.

Så se det som en Stockholmslista med en del om utlandsgrejer (Utanför Stockholm.)

Listan är inte komplett men ett kul försök att sammanfatta 1998 inom Unga Forskare Stockholm. Här är samma lista för 1997.

Dessi

Årets Unga Forskare i Stockholm : Det finns många speciella personer som gör U.F.S. en mer spännande plats att vara på, men detta år måste det ändå bli : Raffael Dessi med sina luftballonger och levitroner. Han har dessutom hunnit med att vara distriktets ordförande, organiserat ämneskursen Lark och gjort radioreportage.

Förra årets vinnare : Anders Sandberg.

Palm IIILevitron

Årets Unga Forskare-statuspryl : Palm pilot - en drömpryl för alla tankspridda datanördar, men nummer ett är och förblir Levitronen. Det är en magnetsnurra som man kan få att sväva i luften ovanför en magnet.

Fanfar

Det vi minns från Unga Forskare : Här i Stockholm talar vi mest om kursen Lark även om man inte får glömma saker som proxxi's lucia och skolturnén förståss. Riksstämman hölls i Skåne detta år och annars har några sommarlediga ungdomar varit på Norna och i vintras gick de som var intresserade på SIYSS.

Detta var bara några av de saker som hände 1998.

Käll

Årets bästa U.F.S-evenemang : Lark men även fredagsträffen då vi lyckades skicka upp en varmluftsballong eller när Z-TV spelade in "efter plugget" hos oss.

AKG C1000

Årets radioinslag : Lark och Vattenfallskursen

 

Utanför Unga Forskare

Årets thriller : Clinton passar på och stöka till rejält i arabvärlden. Bombar till sist Saddam. Dessförinnan bombar han Afganistan och röjjer runt med praktikanten Monica Lewinsky. Clinton är mannen som gett Cigarrmissbruk ett ansikte.

Årets cover : "Vill Ha Dig" Drömhus

Årets listetta : Filmen Titanic och dess soundtrack

Årets trallvänligaste : Alla gick runt och sjöng på Tamagotchi (the cyberpet song), Barbie Girl och Sommar & Sol…

Årets sämsta radiogroda : Detta uttalande har inte Radio U.F.S. stått för. "En kropp har hittats i vattnet vid norr mälarstrand. Kroppen saknade huvud, armar och ben och polisen undersöker om brott kan ha begåtts". Visst

Årets misstag : Viagra. Det som skulle bli en hjärtmedicin blev någonting helt annat…

Årets maktkamp : Alla ger sig på Microsoft. Clinton bråkar med alla.

Årets anti-klimax : Kulturhuvudstadsåret 1998. Hände det någonsin någonting?

Detta hände i radion

Radio U.F.S. startade som förening den 30:e Mars 1998.

Vi som sänt under 1998 har främst varit:

... Med många fler...

Krönike-konstruktörer : Erik Zalitis, Daniel Zetterqvist och Andreas Yannelos.