Radioutbildning för "dummies"

Du har säkert hört talas om "För dummies"-böcker som på ett enkelt sätt lär novisen olika ämnesområden.

Det är dags för en "Dummieskurs" i radio den 22/5-98. Allt du ville veta om vad som händer i etern men var för rädd för att fråga om. Fredagen den 22 Maj kommer Radio U.F.S. ha öppet hus med en fullt fungerande radiostudio med tillhörande radiopratare och tekniker.

Möt oss som gör radio och ställ frågor utan att skämmas. Du kan också få vara med och göra ett eget radioprogram och testa tekniken. Ett måste för dig som är nyfiken på tillvaron.

Platsen är Blekingegatan 44 utanför Skanstull och det är öppet från 19:00 och framåt.

Uppdatering : Kursen blev en succé!

x_sand.jpg (39951 bytes) Här började alltsammans 1994 i Fältöversten. Vi höll en kurs där vi spelade in det program som skulle komma att sändas. Magnus Abrante, Mats Bjöklund och Erik Zalitis i förgrunden.

Dessa inom UFS legendariska provprogram blev senare till riktiga när vi började sända.

En av de våra första prototyper till en mobilstudio, som fungerade perfekt trots kabelhärvorna. Notera relästyrningen till signalsystemet längst upp till vänster. s_crm2.gif (46971 bytes)
x_unge.gif (21507 bytes) Den här ungen provar på vår utrustning under Öppet Hus 1994 och verkar ha fått grepp på allt.

Kanske kommer han om 15 år tacka oss för sitt jobb på en radiostation?

Under själva sändningen är allt stressigt och kräver gott samarbete samt förmågan att snabbt komma på lösningar. Men är det ändå inte roligt med lite utmaningar? rt2_small.jpg (8684 bytes)