Vad kommer hända i höst på distriktet?

Rahman AmanullahRadio U.F.S. är som bekant en Unga Forskare Stockholmsdistriktets aktiviteter.

I radioprogrammet "UFS PrimeTime" söndagen den 29:e augusti berättade en av Unga Forskare Stockholmsdistriktets ledamöter, Rahman Amanulla, vad distriktet kommer att göra under hösten 1999. Lite längre ner på denna sida kan ni lyssna på  reportaget. 

Här är några saker :

Fredagsträffarna startar igen i september månad. 

Runt den 10 - 12 oktober kommer UFS ut med en tidning som skickas till alla som börjar årskurs ett på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska linjer. Den kommer att påminna något om tidningen Scientium som Förbundet Unga Forskare ger ut. Man vänder sig till föreningarna i Stockholm och vill gärna att de medverkar. UFS kontaktas lättast här.

I mitten av oktober startar U.F.S. föreläsningsserie, vilket är 10 föreläsningar med förläsare från högskolor och universitet i Stockholm. Man vänder sig mot både Unga Forskare och allmänheten.

"Sen kväll med skolturnén" är arbetsnamnet på en kurs som är planerad till höstlovet (vecka 44) och kommer likna våra tidigare öppet hus. UFS vänder sig till föreningarna i Stockholm och vill gärna att de medverkar. UFS kontaktas lättast här.

Den 26 - 29 november anordnas LARK. Det är en kurs med biologi, biomedicin, kemi, fysik eller datalogi under en helg. Man får träffa forskare och ta del vad som händer inom forskningen. I år siktar man på mellan 100 - 150 deltagare, vilket är fler än något tidigare år.

Parallellt med Lark planerar man att anordna "Lark Junior" som kommer likna Lark, men målgruppen är istället högstadieelever.

Distriktet kommer troligen att hjälpa Förbundet i evenemang som Tekniska mässan, Siyss mm.

ralogo.gif (1507 bytes)Lyssna på inslaget (Kräver Real Audio)

Rahman om höstens aktiviteter
Rahman berättar om höstens aktiviteter. Inslaget hämtat från UFS PrimeTime som sändes den 29:e augusti 1999.
MEDVERKANDE: Erik Zalitis och Rahman Amanulla

Notera !

Detta är bara en kort sammanställning av planerade aktiviteter. Mer information om varje evenemang kommer att skickas ut officiellt från distriktet och kommer INTE publiceras på den här sidan. Denna sida är bara tänkt som en tidig sammanställning.

Mailinglistan kan vara en bra sak att prenumerera på om du snabbt vill veta allt som händer.
 

<<< Jämför med UFS höstaktiviteter för 1998