En stor dos naturvetenskap och teknik på Lark 2000

Ta hundra gymnasieelever, en helg och ett antal kunniga föreläsare, så har du huvudingredienserna för ämneskursen Lark. Varje år sedan 1994 arrangeras evenemanget av Unga Forskare Stockholmsdistriktet, och varje år kommer betydligt färre med än de som söker.

Precis som förra året och året innan dess var Radio U.F.S. på plats för att ta pulsen på Lark. Årets reporter hette Oskar Rönnberg (bilden till vänster) Han har träffat arrangörer, elever och lärare under lördagen den 25 november 2000. Här står Oskar bland provrör och ett experiment med Malariasmittat blod.

 

RealPlayer 7.0 Lyssna på intervjuerna (Kräver Realplayer)

Eva har koll på läget

Eva Håkansson, Raffael Dessi och Anders Sahlman hette hjärnorna bakom detta års Lark. Oskar hittade Eva på vandrarhemmet Columbus, där många av deltagarna sov över medan de var på Lark. Eva har varit med i tre år och började sin "karriär" som deltagare. 

Lyssna här

Nina-Marie lär ut

Före detta Unga Forskare, och nu hjälpte hon andra att lära sig mer om biologin. Nina-Marie Vasconselez visade bland annat deltagarna hur Malaria fungerar.

Lyssna här

Robert och Madelene

Vad tyckte egentligen deltagarna? Vi hittade två personer, Robert Söderlund och Madelene Rosén, som har varit med i biologigruppen. Ris och ros delades ut till de ansvariga för Lark.

Lyssna här

... Detta är bara några få av alla deltagare, föreläsare, "fösare" och arrangörer som under dessa dagar invaderade Stockholm för att göra Lark möjligt. Och nej, Lark är så vitt vi vet ingen förkortning av något.

En metanolmolekyl ... träsprit ... dricker du det, blir du blind!

Länkar till Lark