Varför har jag samlat fakta till denna ordlista???

Enkelt, jag är intresserad av video, videoteknik, ljud, musik och ljudteknik, men ibland kan det vara svårt med alla tekniska termer. Så jag började samla ihop några. Och med tiden blev de bara fler & fler. Eftersom alla papperslappar alltid försvinner hemma hos mig, så skrev jag det helt enkelt på datorn. Och för att enklare hitta ibland alltihop, så skrev jag det först som en ”guide” fil. Enkelt att hitta och att slå upp det rätta uttrycket.

Men nu finns den som sagt i HTML format också. Och är en konvertering utav ”guide” dokumentet, helt och hållet utan inblandning av HTML editor. Den är skriven i en texteditor, så det finns säkert en del fel i HTML-koden, om så är fallet, meddela mig omedelbart. Denna guide är medvetet enkelt skriven, för att den ska vara lätt att ladda hem. Därför så är det väldigt enkel html kod, och inte massa flashiga saker på sidorna

Största ändringarna som påverkar utseendet/innehållet:

980208: Nu har jag beslutat att bara fortsätta med HTML-versionen, alltså kommer det inga flera ”guide” versioner. Eftersom det nu också finns bra browsers till Amigan (demoversionerna fungerar bra)

980817: Jag har beslutat att lägga ihop Audio och Videoteknsika ordlistorna till en och samma, då passade jag även på att döpa om dem till: Graniz AudioVisuella Guide. Anledningen är bland annat att det är enklare att uppdatera en ordlista istället för två. Samt att ljud och video har en hel del gemensamt.

000426: Gjort anpassningar för att det skall se snyggt ut oavsett vilken upplösning som du anväder dig utav.

001127: Efter en hård-disk krash i september, så finns nu äntligen en ny version av Graniz AudioVisuella guide. Ska nog ta backup i framtiden, det kan löna sig. Vart en hel del extra jobb.

060112: Tänk vad tiden går. Har tyvärr inte haft den tid till ordlistan som jag tänkt mig. Så uppdateringsfrekvensen de senaste åren har varit två gånger per år. Det kommer jag fortfarande försöka att hålla. Men familjen tar mer av ens tid en vad man tror 🙂